The AM Forum
July 25, 2024, 12:09:22 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
 
   Home   Help Calendar Links Staff List Gallery Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: KWS-1 Tracing Signal Advice  (Read 492 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
K1JOS
Member

Offline Offline

Posts: 2


« on: May 07, 2024, 10:04:02 AM »

My KWS-1 generally works well but requires a very high knob setting on Carrier Level (9 /10) to get correct drive for tuning/loading in CW to full output. All resistance/voltage checks closely match the manual.  I have isolated the problem as signal loss to the 6CL6 driver pair grids.  I checked PTO output which is very good.  So, problem is somewhere between the 250kc oscillator and 2nd amplifier (V203).  I tried to follow the signal in CAL emission mode from the osc through each stage with a scope 10x probe (10M/11pF) but it loads down the circuit.  It may be my technique of using tube extenders on two tubes between each stage.  I tried to get under the chassis but the stage compartments in the KWS-1 are just too tight to get a scope probe onto tube pins or the deeply embedded domino mica caps.  Any suggestions for cobbling together a better scope probe to do the job?

Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

AMfone - Dedicated to Amplitude Modulation on the Amateur Radio Bands
 AMfone 2001-2015
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines
Page created in 0.048 seconds with 18 queries.