Warning: Creating default object from empty value in /homepages/11/d132647312/htdocs/Amfone/mkportal/include/SMF/smf_out.php on line 47
rangerll bandswitch skipping 80 mtrs




 
The AM Forum
June 20, 2018, 06:34:55 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
 
   Home   Help Calendar Links Staff List Gallery Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: rangerll bandswitch skipping 80 mtrs  (Read 1806 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Matthew
Guest
« on: March 18, 2005, 05:01:15 PM »

Howdy fellow AMers: My bandswich got stuck on 40 mtrs, would not go bk to 80 or 160 mtrs, so I pulled the cabinet off agn, and tried adjusting the little switch under the chassis that clicks in out, dont know the name of it, and it will switch bands now but it won't tune up on 80 mtrs, NO OUTPUT works good on 40 and 160 and feels like it goes to 80 but no output on this band only.  anyone had any problem like this? Tnx Matthew KR4WI
Logged
Matthew
Guest
« Reply #1 on: March 18, 2005, 05:04:17 PM »

oops, sorry band switch problem is on ranger ll tx. Matthew
Logged
W1GFH
Guest
« Reply #2 on: March 19, 2005, 04:48:04 PM »

Check the contacts on that crazy mechanical link thing coupled to the bandswitch. If that's OK, it sounds like a broken or bent contact on the bandswitch. If it was "stuck" and you forced it to work, you probably broke a contact off, or at least bent one. Probe around with a strong light and a small pick or tool (make sure AC is unplugged!) to see if every little metal contact in the rotary band switch is making a clean connection. Good Luck, W1GFH/6
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

AMfone - Dedicated to Amplitude Modulation on the Amateur Radio Bands
 AMfone 2001-2015
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines
Page created in 0.054 seconds with 17 queries.