The AM Forum
March 04, 2024, 09:51:17 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
 
   Home   Help Calendar Links Staff List Gallery Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Strange mod on a Globe Scout 65  (Read 665 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
VE7RME
Member

Offline Offline

Posts: 7


« on: February 12, 2024, 12:32:56 AM »

I purchased this rig recently and I am in the process of trying to get it running again. Upon opening it up, I see some odd work that has been done (pictures attached). There is a red wire on the On Off/Filament Gain control that has been disconnected, the white disconnected wire goes to the Antenna Relay connector and the Plate indicator light from there, and I am unsure what the other connection has changed. Any ideas what is going on here? I found the manual and schematic for the 65A, but it doesn’t look to be the same (I’m not sure what the difference actually is between the 65/65A/65B?).


* IMG_6625.jpeg (3237.37 KB, 4032x3024 - viewed 49 times.)

* IMG_6622.jpeg (3184.47 KB, 4032x3024 - viewed 40 times.)

* IMG_6623.jpeg (3113.34 KB, 4032x3024 - viewed 45 times.)
Logged
Pete, WA2CWA
Moderator
Member

Offline Offline

Posts: 8144


CQ CQ CONTEST


WWW
« Reply #1 on: February 12, 2024, 02:04:40 AM »

Info on the 65 but not the actual manual:
http://www.k2tqn.net/oldradio/arrl/2006-11/Globe-65-article.htm



Link to schematic:
http://www.k2tqn.net/oldradio/arrl/2006-11/globe-65-schematic.htm

Logged

Pete, WA2CWA - "A Cluttered Desk is a Sign of Genius"
VE7RME
Member

Offline Offline

Posts: 7


« Reply #2 on: February 14, 2024, 08:04:51 PM »

Thanks!
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

AMfone - Dedicated to Amplitude Modulation on the Amateur Radio Bands
 AMfone 2001-2015
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines
Page created in 0.049 seconds with 19 queries.